• Szögliget bemutatkozik »»
  Szögliget község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti park területén fekszik. A települést a 27-es főútról letérve a Bódva-völgyétől északi irányban, a Ménes patak partján találhatjuk meg.
 • Szádvári-vár romjai
  A Ménes-patak két oldalán az Aggteleki-karszt erdővel borított hegyei emelkednek. A völgy déli oldalán emelkedik az Óvár-tető, ahol emberi kézre utaló földsánc nyomok találhatóak.
 • Horgászat a Ménes-tavon
  A szögligeti Szádvár közelében található Ménes-tóban történő horgászathoz az Északerdő Zrt. Jósva-Tornai Erdészeti Igazgatóságán (Szin) igényelhető napijegy
 • Derenk romközség
  Az egykor Derenk néven ismert kisközség 1945-től romközség. A középkori eredetű település a szádvár tartozéka volt, majd annak pusztulását követően az itteni uradalom egyik falvaként élt tovább.
Kapcsolat »»

Pályázatok

Szögliget Önkormányzatának pályázatai

Szögliget Község Önkormányzata az államilag finanszírozott, nappali tagozaton tanuló felsőoktatásban részvevő hallgatók számára, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok részére 2012. évre is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatothoz.

A pályázatot az Önkormányzat hivatalában kell benyújtani.

A pályázók a pályázatokat az Önkormányzat hivatalában hozzáférhető pályázati űrlapon kötelesek benyújtani. A pályázathoz mellékelni kell: a pályázó és a vele egy háztartásban élők jövedelemigazolásait, továbbá a felsőoktatási intézmény igazolását a hallgatói jogviszonyról.

További információ az interneten: bursa.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Szállás, vendéglátás »»

Szálláslehetőségek Szögligeten. Vendégházak, szálló, kemping túristaház
Látványosságok Szögligeten »»

Cikket közölt a Turizmus Online községünkről.
Szögliget Község Önkormányzata

Cím: 3762 Szögliget, Kossuth Lajos u. 57.
Telefon: +36 48 465 046
Fax: +36 48 465 046
E-mail: szogliget.onkormanyzat@t-online.hu
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió